30 Mayıs 2012 Çarşamba

Dizi Dizi Hepsinin Var Bir İzi...

Geçen gün Blogger da denk geldiğim bir post bana esin kaynağı oldu.Uzun zamandır benzer zevkleri ve hobileri paylaştığım Blogcu arkadaşlarım bakalım başka alanlarda da bana katılırmı diye merak ettim ve bu post çıktı sonunda.
Ben TV seyretmeyen biriyim uzun bir zamandır.Hani izlemiyorum derler ama illaki bakarlar birşeylere :) yok ben gerçekten izlemeyenlerdenim.Geçtiğimiz senelerde zaten az sayıda dizi izlemek için açtığım Tv. yi ,internetteki dizi sitelerini ve bütün sezonları bir arada seyretme imkanını keşfettiğim an televizyonla işim bitti.Artık arada sırada sadece çocukların çizgi film izleme aracı oldu bizim evde.Gelelim asıl konuya; dedimya birkaç dizim var takip ettiğim onlarda yeni sezonlarını sabırsızlıkla beklediğim diziler.Biraz onlardan bahsedeyim dedim.
Şuan en favori dizim Doctor who?

 2009 dan beri takip ettiğim ve tv de en uzun soluklu BBC dizilerinden biri.Kısaca içerik bilgisi Vikipedi de şöyle;
Doctor Who (Türkçe: Doktor Kim) BBC yapımı İngiliz bilim kurgu televizyon dizisidir. Dizi, Gallifrey gezegeninden olan ve "Doktor" olarak bilinen bir Zaman Lordu'nun (Time Lord) maceralarını konu almaktadır. Doktor, belirli dönemlerde hücre yenilenmesi dediği bir yöntemle kendini baştan aşağı yenileyerek, başka bir görünüş ve hatta kişilikle yaşamına devam etmektedir. Dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bir uzay/zaman gemisi ile yolculuk yapan Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, problemleri çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.
Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak listelenen dizi aynı zamanda İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçasıdır. Dizi iyi planlanmış hikâyeleri, ilk yayınlandığı dönemdeki düşük bütçeli yaratıcı özel efektleri ve elektronik müzik kullanımındaki önderliği ile tanınır.
Her bölümünde ayrı bir macera ve bazen devam bölümleri ile benim en favori dizim oldu. İlk bölümleri 1963 te çevrilmeye başlanmış ve bazen uzun aralar vererek günümüze kadar gelmiş,şuan 2009 dan bu yana 7. sezonu çekilen dizide toplam 11 doctor karakterini 11 farklı oyuncu canlandırmış.( Benim en sevdiğim dizinin 10. doktoru David Tennant :) çok başarılı bir karater oyuncusu bence.Hiç izlemeyen varsa yada fantastik bilim kurguya önyargı ile yaklaşan varsa, önerim bi bakın bağlanacaksınız :)
 Gelelim 2 numarama, Fringe

Ciddi anlamda iyi kurgulanmış bir bilim kurgu daha.İlk izlediğim zaman nereye varacak bu dizi dediğimi hatırlıyorum :) hala her sezon bağlayan bir seneryosu ve her bölümden sonra ,yeni bölümde ne olacak diye tahmin yürütülemeyen bir dizi.Kısaca Vikipedi Bilgisi şöyle;
Fringe, J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci tarafından kurgulanan Amerikan bilim kurgu dizisi. Dizide Kamu Güvenlik Teşkilatı (Department of Homeland Security) denetimi altındaki FBI'ın bir kolu olan ve Boston, Massachusetts merkezli Fringe Bölümü anlatılmaktadır. Fringe takımı korkunç ve tüm dünyayı etkileyebilecek açıklanamayan olayları açıklamak için alışılmamış bilimsel yöntemlerden ve FBI soruşturma yöntemlerinden yararlanmaktadır. Dizi The X-Files, Altered States, The Twilight Zone ve Dark Angel dizilerinin harmanlanmasından oluşmuştur.Fringe özel ajan Olivia Dunham, çılgın bilimadamı Walter Bishop ve oğlu Peter Bishop'ın doğaüstü ve ileri düzey bilim ile ilgili konuları araştırmasını anlatmaktadır
Çok kaliteli oyuncularıda bir araya getiren dizi şuan malesef son sezonunun çekimlerini yapıyor Toplam 4 sezon çekti 5. sezonu yolda.İzleyin derim :)
Ve ilk 3 dizimin sonuncusu; Grimm,

Bu dizi bu sene vizyona girdi ve bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladım.Önce amann hep aynı temalar diye başlayan fakat sonrasında her bölümünde merak uyandıran bir dizi daha.Henüz yeni olmasına rağmen zamanla yerini belli edeceğine inanıyorum.ilk sezonu yeni biten ve hemen 2. sezon onayı alan bu dizinin kısaca konusu şöyle;
Bir dedektif normal görünümlü bazı insanları birer canavar, yaratık olarak görmeye başlıyor. Ve farkediyorki bazı özel güçleriyle insanların aslında ne olduklarını görebilmektedir. Kendisindeki bu yetenekle görevinin insanları bu varlıklardan korumak olduğunu keşfeder. Polis dedektifi Nick Burkhardt (David Giuntoli)'ın son 'Grimm' olduğunu keşfetmesiyle beraber gelişen çeşili maceralarına tanıklık edeceğiz.
Dedektif Nick Burkhardt, Portland - Oregon'daki cinayet çalışmalarında korkunç gerçeklerle yüzleşmeye hazırdır. Ta ki tam olarak açıklayamayacağı bazı şeyler görmeye başlayana dek.. Muhteşem bir kadının aniden korkunç bir yaratığa dönüşmesini görmesi gibi.. 
Devamını merakla bekliyorum...Tavsiye ederim :)
    
      Aslında birkaç tane seçeneğim daha var fakat burda hepsi ile ilgi yazmak zor.Sadece şiddetle tavsiye ettiklerim eğer izlemediyseniz bunlar.Veya benim gibi fantastik bilim kurgu hayranı olanlara önerebileceğim birkaç dizi bunlar.Bence boş vakitlerinizde eğlenme adına abuk subuk Türk insanı ile alakası olmayan bizim dizilerden veya çakma taklitlerden daha başarılı bulucağınıza eminim.
Bunlarda diğerleri;
Supernatural , Game of Thrones, Merlin, diğerleri kadar etkileyici bulmasamda izlediğim Being Human, ve farklı tarzları sevenlere how ı met your mother , Dexter , ve benim bıkmadan 10 sezon izlediğim Smallville (elimde değil çocukluğumun kahramanı Süpermen ve Clark Kent :))

Sizinde tavsiye edeceğiniz Diziler var mı?Yorumlarınızı bekliyorum...Benden bu kadar umarım beğenirsiniz :))

4 yorum:

  1. Tatlım bir dizikolik olarak kesinlikle sana katılıyorum.Biz Türkler çok basmakalıp diziler çekiyoruz.İllaki biri öncekinden esinlenyor, ne bir adım ileri ne de geri gidiyor.Oysa yabancı dizilerde asla tahmin edemeyeceğin kurgular,enteresan senaryolar, mükemmel oyunculuklar, ve asla sıkmayan bir süreklilik var. Bir kaç Türk dizisi izledim ama sarmadı, hep aynı terane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım hani eskiden bende izlerdim hatta müdavini olduğum birkaç dizi vardı mesela ''Çemberimde Gül Oya'' gibi baştan sona izlediğim bir dizi idi.Ama şimdiki diziler ...yok yani hepsi birbirinden beter taklit ve nereye varacağı belli olan dramalar bence.Senin ne denli kaliteli diziler izlediğini biliyorum ve Grimm tavsiyesi için sağol gerçekten ilgi çekici bir dizi. :)

      Sil
  2. ben hiç seyredemiyorum nedense bir iki yerli dizim var o kadar..iyi seyirler.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. benimde favori dizim muhteşem yüzyıl:) Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek üzere

    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil